Danny Janssen3

Opleiding

Na het afronden van de havo, had ik geen enkel idee welke vervolgstudie het beste bij mij zou passen, wel was duidelijk dat de vervolgstudie in de richting techniek mij het meest interesseerde. Om deze reden heb ik gekozen voor een oriƫnterend eerste kwartaal op de Hogeschool Rotterdam. In deze periode werd mij duidelijk dat Civiele Techniek voor mij de beste opleiding is. Het mooiste aan de opleiding is de maatschappelijke waarde van het vakgebied. Denk hierbij aan het tegenhouden van water, maar ook door de bouw van infrastructuur en overige civieltechnische constructies.

Studiebeurs Topsector Water

Tijdens mijn derdejaars stage bij de Vries en van de Wiel, is mij een studiebeurs Topsector Water-overeenkomst aangeboden. Deze heb ik met open armen ontvangen en ondertekend. De voornaamste reden hiervoor zijn de contacten met specialisten op het gebied van waterbouw, waarvan ik nog veel kan leren en de financiƫle vergoeding komt ook goed van pas.

De Vries en van de Wiel

Na de gevolgde stage bij de Vries en van de Wiel, is mij een vakantiecontract aangeboden. Hierdoor zal ik in de vakanties actief blijven binnen de Vries en van de Wiel. Op dit moment ben ik de ondersteunende kracht op het project Sluiseiland te Amsterdam. Dit project betreft het verwijderen van een voormalig sluizencomplex in het Amsterdamrijnkanaal. De vrijgekomen grond wordt hergebruikt in een natuurvriendelijke oever, welke een natuurlijk habitat reguleert voor verschillende flora en fauna.

Het vervolg

In het volgende en laatste jaar van mijn bachelor (4de jaar), zal ik starten met een minor waterbouw, waarin verschillende aspecten van de waterbouw verder uitgelicht zullen worden. Na deze minor, begint mijn afstudeerperiode, waarvoor ik nog op zoek ben naar een interessant probleem waaruit een opdracht volgt. Nadat ik afgestudeerd ben aan de Hogeschool Rotterdam, bestaat er zeker de interesse om een master te gaan volgen aan de TU in Delft.