Welkom op het ambassadeursgedeelte van de website Waterbouw.nl

Om de waterbouwopleidingen en beroepen onder de aandacht van jongeren te brengen willen wij jongeren graag een inzicht in het leven van de waterbouwers geven. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen en daarom roepen we dan ook alle waterbouwstudenten en waterbouwers op om hun opleiding en/of beroep te promoten. Want wie kan dat nu beter dan jullie?

Als waterbouwer in opleiding kun je je ongetwijfeld nog wel herinneren dat er van alles op je af komt aan keuzes. Als aankomend waterbouwer kun je jongeren vertellen over jouw schoolperiode, jouw keuzes, jouw stage-ervaringen en natuurlijk waarom veel meer mensen voor de Waterbouw moeten kiezen.

Naast de ervaringen van aankomende waterbouwers is het natuurlijk van belang om jongeren ook een kijkje in de keuken van het dagelijkse werk van de waterbouwer te geven. Het is natuurlijk altijd prettig om als jongere niet alleen te weten wat er zo leuk is aan een waterbouwopleiding, maar vooral wat je te wachten staat na je opleiding.

Volg je een waterbouwopleiding en wil je graag ook andere jongeren vertellen over jouw waterbouwopleiding? Of ben jij een waterbouwer in hart en nieren en wil je graag jongeren vertellen over jouw mooie baan in de waterbouw?

Via de gastlessen breng je je passie voor de waterbouw over op een nieuwe generatie. Je ervaart hoe leuk het is om over je vak te vertellen en zo op een andere manier bezig te zijn met de toekomst van je vakgebied.

Hoe doe je mee?

  1. Door je aan te melden bij het O&O-fonds Waterbouw als waterbouwambassadeur, e-mail: gastles@waterbouwers.nl
  2. Je krijgt van ons een basis presentatie die je met je eigen ervaring kan aanvullen. Ook is er een korte handleiding beschikbaar. Deze middelen vindt je op de volgende pagina, waar we meer vertellen over de gastlessen.