Jongeren Bg

Kies Waterbouw.nl

Op 7 maart 2022 is het jongerenplatform www.kieswaterbouw.nl live gegaan in combinatie met een gerichte campagne gericht op scholen in het voortgezet onderwijs. Deze website is voor en door jongeren ontwikkeld en opgezet om leerlingen zelf kennis te laten maken met waterbouw. Daarnaast helpt de site leerlingen een handje om de juiste beslissingen te kunnen maken voor wat betreft hun profielkeuze. De website is uitermate geschikt voor leerlingen om, bijvoorbeeld tijdens een mentoruur, samen met de mentor de mogelijkheden te bespreken in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

De site staat boordevol leuke en leerzame informatie, speciaal bedoeld voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezette onderwijs. Op de website wordt de veelzijdigheid van de waterbouw in zes aansprekende thema’s behandeld: van bescherming van het klimaat tot bouwen aan een waterveilige toekomst.

Om het jongerenplatform onder de aandacht te brengen heeft het O&O-fonds Waterbouw een brief met folder verstuurd naar scholen in het voortgezet onderwijs.

Meer informatie: