Coen Steetzel

Mijn naam is Coen Steetzel en ik studeer Civiele Techniek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik wist al vroeg dat ik in de richting van de waterbouw wou gaan studeren. Mijn vader is ook actief binnen dit vakgebied en ik ben dan ook regelmatig met hem mee geweest. Het zit blijkbaar toch in de genen.

Ik heb hiervoor MBO infratechniek gedaan waarvoor ik al eens 8 maanden in Suriname heb gezeten voor stage. Ik wou graag nog verder studeren om meer kennis op te doen op het gebied van waterbouw en heb er voor gekozen om in Groningen Civiele techniek te gaan studeren. In het 3e jaar ben ik de uitstroomrichting van Waterbouwkunde opgegaan waarbij ik de minor Harbour, Coast en Dredging Engineering heb gevolgd. Erg interessant waarbij ik veel geleerd heb.

Onlangs heb ik mijn eindstage afgerond en nu rest mij alleen nog het afstuderen in september. Afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij Boskalis. Ik heb de eerste 3 maanden op een baggerproject in Gent gezeten. Wij waren hier bezig met het verbreden van het waterwegprofiel van de ringvaart om Gent om zo een bredere waterweg te creƫren voor grotere schepen. Gedurende deze periode zijn we bezig geweest met baggerwerkzaamheden, het afvoeren van de baggerspecie naar een depot en het aanbrengen van bodembescherming (zinkstukken) langs de kademuren. De laatste 3 maanden van mijn stage heb ik doorgebracht op het project Dijkversterking Bergambacht-Ammerstol-Schoonhoven. Over een traject van bijna 6 kilometer wordt hier de dijk op verschillende uitvoeringsmethodes versterkt doormiddel van een grondoplossing, damwandconstructies en diepwanden/palenwanden. Twee hele verschillende projecten, wat het juist zo interessant maakt.

In september begin ik met een afstudeeronderzoek wederom op gebied van dijkversterking. In februari hoop ik mijn HBO diploma binnen te hebben!