Terugblik Symposium Duurzame Inzetbaarheid in de Waterbouw

Op donderdag 30 mei heeft het minisymposium Duurzame Inzetbaarheid in de Waterbouw plaatsgevonden.

Met veel genoegen kijken we terug op het goed bezochte minisymposium "Duurzame Inzetbaarheid in de Waterbouw." Donderdag 30 mei kwamen 150 enthousiaste branche- en vakgenoten naar de RDM loft in Rotterdam om onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Emmelie Zipson aan de slag te gaan met het thema duurzame inzetbaarheid in de waterbouwsector.

Marieke Van Essen en Tom Gibcus van het bureau a-advies presenteerden een tussentijdse rapportage van een onderzoek naar de fysieke en mentale gezondheid van Nederlandse medewerkers op de waterbouwschepen.
Vervolgens gingen aanwezigen onder leiding van tafelvoorzitters Tom Gibcus, Henry Bleker, Edwin Brinksma, Erwin Holterhues en Marieke Van Essen aan de slag met een vijftal onderliggende thema’s.

Het minisymposium is een initiatief van werkgevers en werknemers uit de waterbouwsector en is een onderdeel van een bredere campagne met subsidie vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (hashtag#MDIEU) van de overheid.

Afscheid Lea van Vlier, secretaris van Partijen, O&O-fonds Waterbouw en Stichting RVU Waterbouw

Na afloop van het zeer geslaagde minisymposium werd afscheid genomen van Lea van Vlier die vanaf nu gaat genieten van haar welverdiende pensioen. Lea was bijna 15 jaar de drijvende kracht achter niet alleen de initiatieven van het O&O-fonds Waterbouw, maar zij gaf ook met verve uitvoering aan alle initiatieven waartoe door cao-partijen Waterbouw werd besloten!

DSC03274