Boskalis Beach Cleanup Tour 2024

Samen met jou ruimt Stichting De Noordzee voor de elfde keer de hele Noordzeekust op. Je kunt je nu voorinschrijven voor een van de dertig etappes!

Logo beach cleanup tour 500x1080

Zwerfafval in zee is een groot probleem. Uit een onderzoek blijkt dat de Noordzee steeds schoner wordt, maar het probleem is nog lang niet opgelost. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, kun je dan ook tegenkomen op het strand. Van piepschuim tot visnet; van snoepverpakking tot wattenstaafje. Om afval te bestrijden moet je het bij de bron aanpakken. Voor Stichting de Noordzee is opruimen een manier om aandacht te vragen voor het afvalprobleem, maar het echte doel is voorkomen dat afval überhaupt in de natuur terechtkomt.

Je kunt je voorinschrijven voor de editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour in 2024. Dan ruim je met duizenden vrijwilligers in 30 etappes de héle Noordzeekust op. Sinds 2013 hebben 20.724 enthousiaste vrijwilligers samen al 109.639 kilo afval van de stranden gehaald. De Boskalis Beach Cleanup Tour 2023 was een groot succes. Daar kun je hier meer over lezen.

Etappes

Elke dag maakt Stichting de Noordzee een andere locatie schoon. Je kunt je opgeven voor je favoriete etappe als er nog plek is. het verzamelen is om 10.00 uur, tenzij anders aangegeven. Na ontvangst met koffie en thee en het geven van een uitleg gaat iedereen met de bus naar het startpunt. Vandaar wordt er zo'n 6 kilometer terug gelopen naar het paviljoen waar je in de ochtend begonnen bent. Meestal ben je rond 15.00 uur weer terug.
Op sommige locaties staat Stichting de Noordzee bij het paviljoen ook met een Noordzeekraam. Je hoeft je dan niet op te geven en kunt zelf bepalen hoe lang je helpt. Kijk hier waar ze staan.

Via de volgende link vind je de agenda voor de etappes:

Etappes - Boskalis Beach Cleanup Tour

Doe jij dit jaar ook mee?

Je kunt je nu voorinschrijven voor de editie van 2024. Klik hier voor de voorinschrijving!