Biesbosch Museum 40 jaar

Biesbosch museum Eiland

2024 staat in het teken van het 40-jarig jubileum van het Biesbosch Museum dat op 6 juni 1984 officieel geopend werd door Prins Bernhard. In de afgelopen veertig jaar bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het museum, van 1984 tot 1994 gevestigd op de bovenverdieping van restaurant de Brabantse Biesbosch aan de Spieringsluis en in 1994 verhuisd naar de nieuwbouw op het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg. Na een tussentijdse uitbreiding in 2001 volgde in 2015 een enorme transitie, waarbij het Biesbosch museum mee is gelift op de ontpoldering van de Noordwaard. Het Biesbosch museum viert het jubileumjaar met wisselexposities, evenementen en lezingen met uiteenlopende thema’s, waar het publiek actief bij betrokken wordt. Op 7 april start het museum met een gratis toegankelijke expositie van Biesbosch schilder Thomas van Heck.

Het Biesbosch museum kijkt ook naar de toekomst. Om het museum aantrekkelijk te houden werken ze dit jaar aan een aantal ontwerpen voor de aanpassing van een deel van de vaste tentoonstelling dat zich richt op heden en toekomst. Samen met makers en experts wordt een unieke beleving, bewustwording maar ook meer interactie bij onze bezoekers, groot en klein gecreëerd. Op de website www.biesboschmuseumeiland.nl/40 jaar blikken ze terug en kijken vooruit. In de loop van 2024 gaan ze in op verleden, heden en toekomst van het Biesbosch MuseumEiland. Reizen jullie mee?

Adresgegevens

De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam.

Druk op de link om meer informatie te krijgen over de openingstijden:
BiesboschMuseumEiland.nl