Opening Informatiecentrum Waterbouw te Drachten

Afgelopen vrijdag 12 april 2024 is het informatiecentrum Waterbouw feestelijk geopend. Het informatiecentrum is gehuisvest in de voetbalkantine van de Drachtser Boys in Drachten. De wethouder van Smallingerland, Pieter van der Zwan en de voorzitter van voetbalvereniging Drachtser Boys, Gijs Lokhorst, tevens voorzitter van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw waren aanwezig om de eerste bezoekers te verwelkomen en het informatiecentrum officieel te openen.

Gijs Lockhorst en Wethouder

Uniek initiatief

Na het welkomstwoord van Gijs Lokhorst heeft wethouder, Pieter van der Zwan, het lintje doorgeknipt, waarna de aanwezigen de mogelijkheid hadden om het informatiecentrum van dichtbij te aanschouwen. De opkomst stemde tot grote tevredenheid. Zowel vertegenwoordigers vanuit het maritieme scholenveld en (lokale) bestuurders en ondernemers toonden hun warme belangstelling voor dit unieke gezamenlijke initiatief van Drachtser Boys en de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw.

Informatiecentrum Drachten

Kennis maken met de waterbouw

Het informatiecentrum in de voetbalkantine biedt een uitstekende mogelijkheid om veel jongeren te bereiken en vroegtijdig kennis te maken met de waterbouwsector. In het informatiecentrum leren de jongeren alles over een leven als kapitein, scheepselektromonteur, werkvoorbereider of hydrograaf. Via een groot touchscreenscherm kunnen de bezoekers door onze jongerenwebsite scrollen om video’s te bekijken over waterbouw werkzaamheden en beroepen. Er liggen voorlichtingsboekjes van o.a. de maritieme scholen en jongeren worden uitgedaagd om de game ‘’Maak de wereld’’ te spelen.

WHSR9142

Verheugd met de samenwerking

“Wij zijn als club verheugd met deze samenwerking. We kunnen hiermee invulling geven aan onze brede maatschappelijke ambitie als voetbalclub. Naast het ontwikkelen van de voetbalkwaliteiten van onze jonge leden kunnen we ze nu ook bewust maken van opleidings- en loopbaanmogelijkheden in de boeiende waterbouwsector.” Aldus Gijs Lokhorst.