150 jaar Maritiem Museum Rotterdam

21-02-2024

Maritiem museum Rotterdam

Dit jaar bestaat het Maritiem Museum Rotterdam 150 jaar. Dat vieren ze! Ze hebben het hele jaar door feestelijke activiteiten, een speciale jubileumwebsite én een verjaardagsactie om van te smullen in het museumcafé: een stuk appeltaart voor maar 150 cent.

Het begon allemaal aan de Veerkade.

Daar bevond zich het vroegere clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, geopend in 1852 door koning Willem III. Zijn broer Prins Hendrik, de voorzitter van de Yachtclub, besloot in 1874 de verzamelde voorwerpen van Rotterdamse reders, wetenschappers en verzamelaars, tentoon te stellen voor het grote publiek - en legde daarmee de basis voor het huidige Maritiem Museum.

Inmiddels beheren ze een collectie die behoort tot de wereldtop. Het Maritiem museum is er trots op dat ze al 150 jaar lang mensen kunnen inspireren met maritieme verhalen en objecten van vroeger en nu - met daarbij een blik op de toekomst.

De jubileumwebsite: ontdekkingsreis vol verhalen

Het Maritiem museum lanceert een speciale jubileumwebsite. Ga mee op ontdekkingsreis door 150 jaar maritieme geschiedenis.

Ze lichten collectiestukken uit, bijzondere tentoonstellingen, samenwerkingen en personen die belangrijk zijn geweest voor het museum en/of de maritieme geschiedenis. Laverend van ons topstuk – het Mataró-model – tot aan een van de kleinste stukken: een zonnewijzer van 5 cm. Van Prins Hendrik tot aan Joop de Haas en van museumcafé Het Lage Licht tot aan IJssalon Loeve.

Maritiem Museum Rot

Een zomer vol activiteiten

Deze zomer pakt het Maritiem museum extra uit: van juni tot begin september komen ze met bijzondere, gezellige en spectaculaire maritieme activiteiten. Voor de liefhebber en voor de hele familie. Kinderen kunnen meedoen aan allerlei doe-activiteiten terwijl ouders lekker kunnen relaxen op een strandstoel aan de kade. Alvast een greep daaruit: Lees meer over de activiteiten via deze link