Leerlingen Verschoorschool hebben primeur met workshop WMI Campus

"Wat gebeurt er in jouw woonplaats als de zeespiegel stijgt? Hoe bouw je een brug? Of een plek waar schepen kunnen afmeren?" Deze en andere vragen kwamen aan de orde tijdens de allereerste workshop "Waterbouw" op de nieuwe campus van Werkendam Maritime Industries (WMI).

Het waren leerlingen van de Burgemeester Verschoorschool uit Sleeuwijk die nu de antwoorden weten op deze vragen. Zij waren het die op de WMI campus de workshop ‘Waterbouw’ volgden. Deze werd verzorgd door Quentin van Emmerik van het O&O-fonds Waterbouw. Hij werd daarbij ondersteund door De Klerk Werkendam.

Quentin liet met vloeistoffen in een 3D-geprinte kaart van Nederland zien hoe het water bij een stijgende zeespiegel ons land inloopt.

QFWA9665

Creaties
Daarna gingen de leerlingen aan de slag met het bouwen van een brug, wat verrassende creaties opleverde. En als mooie afsluiter fietste de hele klas naar Hakkers. 'Een boeiende presentatie, gevolgd door een rondleiding gaf de kinderen een mooie indruk van de dagelijkse praktijk van een waterbouwbedrijf.'

Geïnformeerd
WMI dankte na afloop alle betrokkenen voor de workshop en rondleiding. bijzonder passend bij het maritieme cluster van Werkendam, waar diverse toonaangevende waterbouwbedrijven onderdeel van zijn. Hopelijk hebben we de leerlingen geïnspireerd!

VKBB5432