Symposium ‘Maritieme Energietransitie’ opent Sliedrechts Baggerfestival 2023

Het Sliedrechtse Baggerfestival wordt donderdag 22 juni geopend met een symposium over waterbouw en maritiem. Thema dit jaar is de maritieme energietransitie. Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam gaan in op wat de verduurzamingsopgave de komende jaren voor de maritieme sectoren zal gaan betekenen.

Na de opening door burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht is het de beurt aan Mirjam Heuvelman, directeur Inkoop en Contractmanagement Rijkswaterstaat, Ricardo Batista van de Waterborne Department van de Europese Commissie en Egbert van der Wal, director Port Development van het Havenbedrijf Rotterdam om hun visies met de aanwezigen te delen.

Na de pauze komen achtereenvolgens Hilbrand Druiven, hoofd Cluster Duurzaamheid & Innovatie van Boskalis Nederland, Paul Groot, senior projectleider Infrastructuur en Aanbesteden bij het Economisch Instituut voor de Bouw, Michel Deruyck, head of Energie department van de Jan de Nul Group en Arjen de Jong, namens de Zero Emission Dredging hub Drechtsteden aan het woord.

In de middag gaan de aanwezigen in kleinere groepen uiteen om in workshops dieper op de materie in te gaan.

Zaal De Lockhorst in Sliedrecht is vanaf 9.00 uur geopend. Het programma begint om 9.00 uur en loopt tot 15.45 uur, met aansluitend een borrel. Het symposium is toegankelijk voor sponsoren van het Baggerfestival. Losse kaarten zijn voor 250 euro per stuk te bestellen. Meer informatie via Baggerfestival.nl