veel belangstelling tijdens Onderwijsbeurs Zuid in Veldhoven

02-10-2023

Onderwijsbeurs Zuid Veldhoven 2023

De maritieme sector en het onderwijs staan dit najaar gezamenlijk op de vier grote studiekeuzebeurzen. Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september 2023 stond het O&O-fonds Waterbouw samen met de andere deelnemende branches en onderwijsinstellingen met de stand ‘Leren werken op en met water’ op de eerste onderwijsbeurs Koningshof in Veldhoven. Het evenement trok op vrijdag 9.935 bezoekers en op zaterdag 10.480 bezoekers, wat resulteerde in een totaal van 20.415 bezoekers.

Dit jaar bevond de stand zich strategisch naast de doorgang richting de hbo en wo stands. Hierdoor hebben we veel jongeren in de stand gehad die momenteel in het derde of vierde jaar van de havo zitten of in het vierde of vijfde jaar van het vwo. Uiteraard hebben we ook jongeren gehad die op het vmbo zitten. Veel van deze jongeren zagen een toekomst in de techniek voor zich, willen op avontuur tijdens het varen of uiteindelijk doorgroeien naar het loodswezen. Door het aanbod aan diversiteit in de stand hebben we jongeren ook daadwerkelijk op weg kunnen helpen om hun weg te vinden in de maritieme wereld. We hebben ca. 360 interessante gesprekken gevoerd. Bij het uitdelen van 450 brochures en de jongeren hierin wegwijs maken was het leuk om te horen dat zij de brochure thuis nog rustig gaan bestuderen.

Deelnemende branches

Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) / Wereld van de Binnenvaart, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Nederlands Loodswezen, Netherlands Maritime Technology (NMT) HISWA-RECRON, Stichting Sectorraad Visserij, O&O-fonds Waterbouw, Vereniging van Waterbouwers, Nederland Maritiem Land (NML)

Deelnemende onderwijsinstellingen

Berechja, Maritieme Academie Harlingen, Maritiem College IJmuiden, Maritiem & Logistiek College de Ruyter, Nova College Scheepvaart, Firda Maritieme Campus, ROC Vonk, ROC Noorderpoort, Scheepvaart en Transport College (STC-Group), Hogeschool van Amsterdam, HZ University of Applied Sciences, Rotterdam Mainport Institute, Maritiem Instituut Willem Barentsz.