Programma Wereldhavendagen bekend

Een groot deel van het programma voor de Wereldhavendagen is bekend. Alweer de 45e editie van dit evenement zal plaats vinden op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2022. Het is ook meteen een bijzonder jaar voor het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland, want het jubileum wordt dit jaar gevierd in drievoud. Niet alleen is het de 45e editie van dit evenement, ook het havenbedrijf Rotterdam bestaat negentig jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag.

Bij de programmering van de Wereldhavendagen ontdekken bezoekers waarom anno 2022 de haven zo'n bijzondere plek is. Professionals zorgen hier dagelijks met behulp van slimme technologie voor steeds efficiëntere en veiligere doorvoer van goederen en grondstoffen. Verschillende innovatieve bedrijven werken aan de duurzame oplossing voor een schonere toekomst. We staan vandaag de dag voor een aantal grote uitdagingen, zoals de vermindering van de CO2-uitstoot en de duizenden openstaande vacatures. Hier wilt het evenement dan ook graag aandacht aan besteden tijdens deze dagen.

Op het programma van de Wereldhavendagen staan talloze activiteiten voor zowel jong als oud. Aan de kades van de Erasmusbrug staan indrukwekkende schepen om te bezoeken, zoals die van baggeraar van Oord. Ook kan je zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 meevaren met de Dagcruise van P&O Ferries in samenwerking met de diverse nautische dienstverleners. Je krijgt een aantal mooie demonstraties te zien en maakt een spectaculaire draai voor de Erasmusbrug. Voor het hele programma kunt u kijken op de website van de Wereldhavendagen.

Tijdens het excursieprogramma hebben bezoekers de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen bij diverse havenbedrijven. Op het water geniet je van verschillende vaartochten. Wil je liever wandelend of fietsend de groene kant van de haven ontdekken, deze opties worden aangeboden door Inside Rotterdam, Rotterdam Tours en BoTu. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe excursies, zoals een bezoek aan de bijna afgebouwde Blankenburgverbinding. Uiteraard ontbreekt dit jaar de Avondshow niet, zo zijn er optredens van diverse artiesten, botenshows, special effects en het traditionele vuurwerk.

Ook net als voorgaande jaren is er een groot deel van het programma gericht op jongeren met het jongerenprogramma op vrijdag 2 september. voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn er leuke activiteiten, zoals de speurtocht Havenspeurneuzen, het plastic vissen en een programma bij diverse musea. Voor studenten keert carrièrebeurs Match terug in LantarenVenster met een banenmarkt, verschillende workshops en collegetours. Ook krijgt in de Schiecentrale de spannende ''Real Life Game'' een vervolg, waarbij teams moeten puzzelen om binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit een enorme escaperoom.

Bijna het hele programma van de Wereldhavendagen is gratis te bezoeken. Uitzonderingen tijdens deze dagen zijn de excursie en de Real Life Game, waarvoor half augustus tickets aangeschaft kunnen worden. Ook is het noodzakelijk vooraf aan te melden voor een aantal onderdelen van het jongerenprogramma. Voor meer informatie over de Dagcruise van P&O Ferries en het bestellen van de tickets kunt u de volgende link gebruiken https://wereldhavendagen.nl/we...