STAP-budget per 1 maart aan te vragen

Per 1 maart 2022 is er een nieuwe subsidieregeling: het STAP-budget. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Op deze manier wil de overheid mensen helpen om zich te blijven ontwikkelen in hun werk. Voor meer kansen, salaris, uitdaging of plezier.

Meer kansen met het STAP-budget

Ontwikkelingen op het werk staan niet stil. Daarom is er voor werkenden en werkzoekenden per 1 maart 2022 een STAP-budget beschikbaar. Deze subsidie van maximaal € 1.000 per jaar kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Zet de volgende stap

Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen. Door een nieuwe stap te zetten en zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan staan ze sterker op de arbeidsmarkt. Daarnaast kan een training, cursus of opleiding ook zorgen voor meer uitdaging, salaris of plezier in het werk. Het STAP-budget komt beschikbaar in plaats van de fiscale aftrek, die per 1 januari 2022 is afgeschaft.

Baan houden of wisselen?

Mensen die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan verliezen. Ook hebben ze meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Voor mensen met zware beroepen kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunnen zij op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

Alles over het STAP-budget

Voor wie is dit budget beschikbaar? Betaalt de werkgever mee? Welke opleidingen vallen onder STAP? Hoe vraag je het STAP-budget aan? Antwoorden op deze vragen staan op hoewerktnederland.nl.