Boskalis Beach Cleanup Tour 2021

Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats die Stichting De Noordzee al voor de achtste keer organiseert. Samen met duizenden vrijwilligers ruimen zij in 30 etappes weer de héle Noordzeekust op.

Nieuw concept
De afgelopen jaren liepen al 14.457 vrijwilligers mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dit jaar gaat het net wat anders. Andere jaren werd bij de meeste etappes met een grote groep van A naar B gelopen, om vervolgens met de bus terug te worden gebracht. Dit jaar hebben zullen er elke dag twee Noordzeekramen staan: eentje in het noorden, en eentje in het zuiden van het land. Wanneer vrijwilligers ’s ochtends aankomen, staat de organisatie klaar om ze te verwelkomen, uitleg te geven en opruimmaterialen uit te delen.

Een Tourdag
En dan gaat iedereen aan de slag! Er is van tevoren met vlaggen een groot stuk strand afgebakend waar opgeruimd kan worden. Iedereen mag zelf weten hoe lang je wil helpen. Je bent welkom als je de hele dag wilt opruimen en graag een eind loopt, maar ook als je maar een uurtje kunt en in de buurt van het paviljoen wilt blijven. Een deel van het organisatieteam ter plaatse is de hele dag bij de Noordzeekraam, en een deel van het team loopt en fietst rond in het afgebakende stuk strand om te helpen met het legen van vuilniszakken en om alle vragen te beantwoorden over het afval of over mooie aanspoelsels die gevonden zijn op het strand. De opruimmaterialen kunnen tot uiterlijk 16.00u ingeleverd worden bij de Noordzeekraam.

Wil je met je hond meedoen aan de Tour? Dat kan op 14 augustus in Noordwijk!

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee. Denk aan:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te lunchen bij het strandpaviljoen.
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen.
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen.
• Neem zelf handschoenen of andere opruimmaterialen mee als je die hebt. In verband met COVID-19 kunnen wij die helaas niet verstrekken.

Coronamaatregelen
1. De medewerkers op locatie gebruiken de CoronaCheck-app en hebben een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Voor jou, deelnemer aan de Tour, is dit niet verplicht.
2. Wel vraagt de organisatie om je te houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en aan afstand houden. Volg de instructies van het team op.
3. Neem zelf handschoenen of een prikstok mee als je die hebt, i.v.m. hygiëne.
4. Je kunt je handen desinfecteren bij de Noordzeekraam.
5. De organisatie wil je vragen om je ’s ochtends aan te melden binnen het tijdslot dat je hebt gekozen. Zo kunnen zij voorkomen dat het erg druk wordt en er onvoldoende afstand gehouden kan worden.

Samenwerking
De uitvoering van de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partijen. Platform Schone Scheepvaart werkt hard aan de verduurzaming van de scheepvaart in de breedste zin van het woord, door samenwerking met diverse partijen in de maritieme sector. Dit wordt weerspiegeld door de partijen die deel uitmaken van Platform Schone Scheepvaart.


Op de hoogte blijven
Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. De organisatie zal je per mail op de hoogte houden van eventuele wijzigingen van jouw etappe. En een paar dagen voor jouw etappe sturen zij een herinneringsmail met nuttige informatie. Kijk hier voor meer praktische informatie, en lees hier de spelregels die je ondertekent bij inschrijving.

Meer informatie

Meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour, deelneming, de etappes en data vindt u op de website.