MARIN ontvangt Erepenning Maritieme Techniek van KIVI

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kende donderdag 11 november de Erepenning Maritieme Techniek toe aan Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN). Bas Buchner, algemeen directeur MARIN, ontving de erepenning uit handen van Thecla Bodewes, boegbeeld van de maritieme sector, tijdens een kleinschalige ceremonie in de Binnenvaarttank bij MARIN in Wageningen.

Het KIVI kent de Erepenning Maritieme Techniek eens in de vier jaar toe aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de maritieme sector. Deze keer koos de jury voor MARIN vanwege de wijze waarop MARIN de kennispositie van Nederland heeft gestimuleerd, de stimulans die MARIN heeft gegeven aan jonge onderzoekers en de manier waarop MARIN zichzelf als een mondiaal toonaangevend instituut positioneert.

Thecla Bodewes: ‘KIVI kent de erepenning toe aan MARIN. Een instituut met een impostante historie. Achteruitkijken is echter niet de sterkste eigenschap van MARIN. Het instituut is steeds met volle kracht vooruit met onderzoek voor de uitdagingen van de toekomst. En het instituut, dat zijn de mensen. Het waren velen in de organisatie die borg hebben gestaan voor MARIN zoals het nu staat en het zijn de mensen van nu die borg staan voor de weg vooruit. De uitdagingen van vandaag zijn er velen. Het klimaat vraagt om energiebesparing en energietransitie, de samenleving vraagt om circulariteit, de economie vraagt om innovatie en de jeugd wil in dit alles een aandeel hebben. MARIN is er bij uitstek in geslaagd om in deze zaken te excelleren. De technische en theoretische kwaliteit van het werk van MARIN is wereld leidend. MARIN is daarmee een cruciale hoeksteen in de prestatie van Nederland op het wereldwijde maritieme speelveld.’