Kruip in de huid van een waterbouwer en maak een nieuwe wereld

Om jongeren kennis te laten maken met de waterbouw is er een nieuwe waterbouwgame ontwikkeld. Het spel staat live in de app stores van Apple en Google Play en kan gratis worden gedownload via https://www.waterbouw.nl/maakdewereld/.

Jongeren ontdekken in de game welke spannende projecten er in de waterbouw worden uitgevoerd. Spelenderwijs leren zij welke werkzaamheden er o.a. met een hopperzuiger worden uitgevoerd en hoe een eiland in zee kan worden gebouwd. De bedoeling is door een goede inzet van materieel, grondstoffen, geld en tijd zoveel mogelijk sterren te behalen.

In het handboek treffen de jongeren niet alleen een overzicht aan van materieel en grondstoffen, maar ook van de beroepen in de waterbouw. Voor meer informatie over beroepsopleidingen in de waterbouw wordt doorverwezen naar de jongerenpagina van de website Waterbouw.nl.

Deze waterbouwgame zal ook worden ingezet bij gastlessen en lesbrieven over waterbouw op scholen.

Een impressie van het spel wordt gegeven in deze video:


“Maak de wereld” is een initiatief van sociale partners in de Waterbouw en wordt gefinancieerd door het O&O-fonds Waterbouw.