Nieuwe opleiding Ad Maritieme Techniek duaal MIWB van start

De nieuwe associate degree opleiding Maritieme Techniek duaal van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB*) is van start gegaan. Deze unieke studie is specifiek ingericht voor professionals die in de maritieme sector werkzaam zijn, maar willen doorgroeien. De opleiding stelt ze in staat om hun huidige baan in de maritieme sector te combineren met studeren en in twee jaar tijd een erkend hbo-diploma Associate degree te halen.

Over de opleiding

De opleiding is in nauwe betrokkenheid van het maritieme werkveld en verschillende ROC’s tot stand gekomen. Hierdoor is een studieprogramma ontwikkeld dat aansluit op de behoefte van de student en het bedrijfsleven. Met deze opleiding hoeven professionals niet meer vier jaar fulltime naar school, maar kunnen ze blijven werken en zich in twee jaar professionaliseren met een hbo-diploma associate degree. De studie vindt vooral plaats in de eigen werkcontext, maar studenten ontmoeten elkaar gedurende de studie ook tijdens compacte (digitale) studiegroep bijeenkomsten.

Wil je meer weten over deze opleiding? Kijk dan op de website van het MIWB.