Thema Wereldhavendagen 2020: Port of Opportunities

De start van het nieuwe jaar betekent dat Rotterdam weer vooruit kan kijken naar het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland: de Wereldhavendagen op 4, 5 en 6 september. Het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, biedt een uitgelezen kans om met het thema ‘Port of Opportunities’ te laten zien wat die vrijheid voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland tot op de dag van vandaag betekent.

De 43e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020. Het thema is ‘Port of Opportunities’, waarmee de organisatie wil laten zien hoe belangrijk de vrijheid van de afgelopen 75 jaar voor de haven en de rest van Nederland is geweest – en nog steeds is. Dankzij deze vrijheid kreeg Rotterdam de kans om de haven op te bouwen tot wat hij vandaag de dag is. Ook biedt die vrijheid ons de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen, buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Want alleen zo kunnen we oplossingen verzinnen voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan.

Port of Opportunities

Tijdens de Wereldhavendagen 2020 kunnen bezoekers kennismaken met de spelers die zorgen dat de Rotterdamse haven een echte Port of Opportunities is. Zoals de mensen die bezig zijn met de baanbrekende innovaties die Rotterdam de duurzaamste haven ter wereld maken. De mensen achter de complexe logistieke processen, die ervoor zorgen dat elke dag honderden schepen en duizenden tonnen goederen zonder problemen de haven in en uit kunnen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Of de Koninklijke Marine, die wereldwijd zorgt voor veilige handelsroutes. Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijkheden voor carrières en persoonlijke ontwikkeling die de haven te bieden heeft.

“Het thema valt niet toevallig samen met de 75ste verjaardag van de bevrijding,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Opportunities!”

Voor meer informatie: https://wereldhavendagen.nl/