Studentenhuisvesting Nova College Maritiem opgeleverd

De huisvesting die het Nova College Maritiem in IJmuiden voor de studenten mbo scheepvaart en binnenvaart realiseert, is 1 augustus 2019 opgeleverd. Komend schooljaar kunnen op het terrein van de school in IJmuiden zo’n 40 studenten begeleid wonen.

Het gaat om studentenwoonruimtes ter vervanging van woonruimtes die het Nova College tot nu toe huurt in de buurt van de school. De studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers. Enkele kamers hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers er is een ruimte voor de begeleider. De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag en ze eten gezamenlijk. Als aanvulling op het schoolprogramma is er voor de studenten een programma van sport zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en kunnen ze extra vakken volgen.

Meer informatie vindt u op de website van het Nova College.