Feestelijke opening simulatorencentrum Harlingen

Vrijdag 1 februari was de feestelijke opening van het Simulatorcentrum aan het Oud Jaagpad in Harlingen. De directeur van de Maritieme Academie, Arjen Mintjes, ging in op het proces van het maken van een simulatorcentrum en Hein Kuiken, wethouder van onderwijs in Harlingen vertelde over het maritieme onderwijs in Harlingen.

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur van het Nova College, praatte over het belang van simulatoren in het maritieme onderwijs. Daarna opende Tineke Huizinga, voorzitter Raad van Toezicht van onderwijsgroep Dunamare en oud-minister, het gebouw officieel. Zij deed dat samen met een vmbo- en mbo-leerling.

Na een grootscheepse verbouwing beschikt de Maritieme Academie in Harlingen nu over een geheel vernieuwde vestiging. De Maritieme Academie Harlingen, is een samenwerkingsverband tussen Dunamare en Nova College. De Maritieme Academie biedt kleinschalige vmbo- en mbo-opleidingen voor banen op en rond het water. Arjan Nieuwenhuizen, directeur Nova College Maritiem: “Met dit supermoderne simulator en onderwijscentrum houden we de kwaliteit van ons maritieme onderwijs op een hoog niveau, zodat onze studenten zich optimaal kunnen voorbereiden op hun toekomst. Daar doen we het voor.”