Aanmelding Girlsday 2019

Scholen en bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor Girlsday 2019. Girlsday vindt plaats op donderdag 11 april 2019. Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd. Ook maken ze kennis met de techniek in de dagelijkse beroepspraktijk. En leren zij vrouwelijke medewerkers kennen.

Waarom Girlsday?

Onbekend maakt onbemind. Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, omdat meisjes vaak niet weten welke beroepen er zijn. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de techniek werken. Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes te verbreden en hun te helpen bij hun loopbaankeuzes. Girlsday laat meiden dus de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Vorig jaar

In 2018 deden er maar liefst 350 bedrijven en ruim 11.000 meisjes mee aan Girlsday! Kijk hier voor een impressie van het bezoek van vijftien meiden van het Daltonlyceum Spinoza20first bij de Fiction Factory in Amsterdam-Noord. Of bekijk het videoverslag! In het Girlsday magazine 2018 lees je nog veel meer ervaringen van vorig jaar of bekijk hier de terugblik.

Doe ook mee aan Girlsday 2019

Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Girlsday 2019. Girlsday is een jaarlijks terugkerend initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Girlsday 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. VHTO maakt voor deze dag matches tussen scholen en bedrijven in dezelfde regio. Kijk hier voor meer informatie over Girlsday.

Deelnemen als school?

Meld je aan als school

Deelnemen als bedrijf?

Meld je aan als bedrijf