Nieuwe jeugdroute Watersnoodmuseum

Sinds dit jaar heeft het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk een nieuwe jeugdroute voor leerlingen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Die route is opgebouwd aan de hand van de waargebeurde verhalen van twee kinderen.

Interactieve jeugdroute

Koos was 5 jaar en Mina 12 jaar toen zij werden overvallen door het water. Hoe hebben zij de ramp beleefd en overleefd? En hoe verliep hun leven erna? In het Jeugdwatersnoodmuseum ontdekken jonge bezoekers de verhalen van Koos en Mina. Deze zijn waargebeurd! De bezoekers kunnen een schriftje kiezen en zich door Koos of Mina meevoeren door het museum laten leiden. Hebben zij de opdrachten voltooid? Dan krijgen zij een leuke beloning.

De schriftjes zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Voor meer informatie: website Watersnoodmuseum