Wereld Water Challenge in Madurodam

Madurodam heeft afgelopen jaar de nieuwe attractie: ‘Waterwolf’ gelanceerd. Vanwege die reden en meer, huisvestte de kleinste stad van Nederland de Wereld Water Challenge. Een evenement georganiseerd door de brede watersector om meer knappe koppen en slimme handen de sector in te trekken.

In Den Haag kwamen vooral derde klassers die nog een profiel keuze moeten maken. Veel verschillende opstellingen van uiteenlopende partijen stonden klaar om de leerlingen van totaal 14 scholen te enthousiasmeren. Zo konden de leerlingen onder meer de Noordzee inrichten, een stad klimaatvriendelijk bouwen, de markerwadden nabootsen, koken met zeewier. De dag werd vooraf ingeluid met een gastles op school en op 1 november bezochten de leerlingen een excursie. De bussen stopten zo bij de Zuidersluis in Utrecht, Tomatoworld in Honselersdijk, en bezochten lokaal de Reeuwijkse plassen en de Zandmotor.

De Wereld Water Challenge was dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Haagse hogeschool, watereducatie.nl en VO-HO netwerken.

(Bron: Topsector Water & Maritiem)

Wereld Water Challenge 2019