The Tall Ship Races Harlingen 2018: 3 - 6 augustus 2018

Het O&O-fonds Waterbouw heeft samen met het O&O-fonds Koopvaardij een financiële bijdrage gedaan ten behoeve van de opleiding van zeiltrainees die meedoen aan de Tall Ships Races Harlingen in 2018.

Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs). Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden waarvan meer dan de helft bestaat uit zeiltrainees. De doelstelling voor 2018 was 350 trainees. Deelname aan The Tall Ships Races is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar een onvergetelijke ervaring waar ze hun leven lang voordeel van hebben.

De O&O-fondsen hebben door middel van een flyer en opleidingsgidsen de maritieme opleidingsmogelijkheden onder de aandacht gebracht van deze 350 trainees.