Gezond werken in de waterbouw

Waterbouw is een moderne en dynamische sector met een goed toekomstperspectief voor werknemers bij succesvolle werkgevers waar continuïteit op de lange termijn wordt gewaarborgd.

Gezonde, tevreden en betrokken medewerkers vormen de basis voor een vitale en succesvolle organisatie! Daar is iedereen bij gebaat. Hoe kan een werkgever zijn medewerkers daarbij ondersteunen? En hoe geef je medewerkers meer eigen regie als het gaat om hun gezondheid & energie, betrokkenheid & motivatie, loopbaanontwikkeling of werk-privé balans?

In de cao Waterbouw hebben sociale partners afspraken gemaakt om ter bevordering van duurzame inzetbaarheid instrumenten en maatregelen te ontwikkelen die bedrijven in de waterbouw ondersteunen bij de implementatie van een integraal DI-beleid binnen het eigen bedrijf. Zo wil het O&O-fonds Waterbouw werkgevers en werknemers helpen om duurzaam en gezond te leven en werken in de Waterbouw te bevorderen.

De website www.gezondwerkenindewaterbouw.nl richt zich vooral op de bewustwording van werknemers en helpt werkgevers om de dialoog met werknemers te starten. Werkgevers kunnen jaarlijks voor EUR 1.000 per cao-medewerker bij het fonds declareren voor gevolgde opleidingen, cursussen en trainingen vanuit het aanbod op deze website. Meer informatie daarover op op deze website onder cursussen.