Onderwijs, gemeente en ondernemers aan boord voor maritiem onderwijs

Op donderdag 20 juni 2019 tekenden de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek (vmbo), STC Group (vmbo, mbo en hbo) en ROC Da Vinci College (mbo) een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme techindustrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.

Het onderwijs, de gemeente en diverse maritieme ondernemingen verklaarden met de ondertekening zich gezamenlijk in te spannen voor regionaal regulier onderwijs gericht op de maritieme markt. Beide mbo-instellingen gaan bovendien aan de slag met het ontwikkelen en aanbieden van modulaire om-, her- en bijscholingsprogramma’s ten behoeve van huidige werknemers van maritieme-techbedrijven.

Meer informatie: website STC-Group