Volop beleving en innovatie tijdens het Navingo Career Event

Hoe het is om te werken in deze innovatieve sector, dat moet je zelf ervaren. En dat gebeurde dan ook op donderdag 23 mei tijdens de dertiende editie van het Navingo Career Event in de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods. Bedrijven uit de maritieme, offshore en energie sector presenteerden zich middels vacatures, presentaties, workshops en experiences aan werkzoekenden en geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.

Talloze bedrijven als Shell, DEME Offshore, Feadship, Royal IHC, Multraship Towage & Salvage, Tennet, Rotterdam World Gateway en vele anderen waren aanwezig om de carrièremogelijkheden in deze sector te presenteren en op zoek te gaan naar potentiële medewerkers.

Interessante ontmoetingen

Bij het presenteren van carrièremogelijkheden kan het innovatieve karakter van de sector niet ontbreken. De dag werd afgetrapt met een pitch- en netwerkontbijt. Waarna de beursvloer al snel volstroomde en er aan alle kanten interessante ontmoetingen en veelbelovende gesprekken plaatsvonden. “Door de informele opzet, kom je heel makkelijk in gesprek met de bedrijven”, aldus een van de bezoekers.

“Hier gebeurt écht wat”

Ook was er genoeg ruimte voor ontwikkeling en kennis. Tijdens sessies ontwikkelden bezoekers onder andere 21st century skills in machine learning en sollicitatievaardigheden. Daarnaast werden gedurende de talkshows verschillende thema’s besproken, zoals de kansen van Internet of Things met Microsoft en de mogelijkheden van duurzaamheid met onder andere Van Oord. Tot slot kregen bezoekers de gelegenheid aan boord te stappen bij Damen Shipyards Group en het Nederlands Loodswezen. “Het is niet een doorsneebeurs, dat maakt dit event zo gaaf. Hier gebeurt écht wat”, vertelt een van de deelnemers aan boord van de pilot tender. “Nu weet ik het zeker, ik wil echt loods worden.”

Alles kwam samen vandaag

“Navingo Career spant zich samen met haar partners het hele jaar in om carrièremogelijkheden en innovaties van de maritieme, offshore en energie sector te presenteren. Tegenwoordig vinden veel ontmoetingen digitaal plaats, vandaag zag je tijdens het Navingo Career Event de interactie en dynamiek waardoor de sector echt tot leven kwam. Het is ontzettend mooi om te zien hoe alles samen komt”, vertelt Anne Visser, Manager Navingo Career, enthousiast. Komende zomer wordt de datum voor de veertiende editie bekend gemaakt. Blijf ondertussen op de hoogte via www.NavingoCareer.com.